Onze trainers

Dennis - Economie 

Mijn naam is Dennis Horvath en ik geef les op het Coornhert Lyceum. Ik leef niet om te werken, maar ik werk om te leven! En dat is wat ik doe! Reizen en ontdekken met een surfboard onder m’n arm.
Leren is als surfen. Voordat je die golfjes kan pakken moet je eerst ploeteren door het schuim om achterin te komen. Soms word je teruggespoeld en dat is frustrerend. Net als we bij leren soms ook even op ons plaatsje worden gezet.
Hoe frustrerend is het? Je bent bezig met leren en loopt elke keer weer vast. Geen nood! Bij elke training worden eerst de persoonlijke leerdoelen vastgesteld. Hierdoor heb je gegarandeerd aan het einde van de dag antwoord op jouw leerbehoefte.


Chris - Geschiedenis 

Mijn naam is Chris Kienhuis en ik heb geschiedenis en religiewetenschappen gestudeerd in Amsterdam. Voor Examentraining Haarlem (ETH) mag ik geschiedenistrainingen geven en dat vind ik ontzettend leuk! Ik ben erg geïnteresseerd in de geschiedenis van Haarlem en geef, naast mijn werkzaamheden bij ETH, met ontzettend veel plezier historische wandelingen door de stad. In mijn trainingen focus ik mij vooral op het toepassen van kennis en het begrijpen van gebeurtenissen. Ik sta bekend om mijn uitgebreide tekeningen van historische processen en handige (en soms rare..) ezelsbruggetjes.


Teun - Natuurkunde

Hoi hoi! Ik ben Teun en ga jullie helpen met het schitterende vak natuurkunde. Ik heb zelf op het Huygens College in Heerhugowaard gezeten en daar vwo Natuur & Techniek cum laude afgerond . Daarna ben ik naar Groningen verhuisd om daar Wiskunde te studeren. Na een jaar besloot ik over te stappen naar Sociologie, om meer maatschappelijk betrokken te zijn. Inmiddels heb ik mijn bachelor afgerond en ben ik de master met de lange naam Social Networks in a Sustainable Society aan het afronden. Ik geef al sinds mijn laatste jaar op de middelbare school bijles en doe dit nu al meer tien jaar. Na mijn master ben ik van plan docent te worden. Daarnaast ben ik veel, heel erg veel, met muziek bezig. Naast een wandelende muziekencyclopedie, ben ik - sinds kort - ook dj en producer. Ik kijk er naar uit jullie te helpen met de examens!


Michiel - Aardrijkskunde

Ik ben Michiel van Schagen, docent van de examentrainingen aardrijkskunde. Samen met Tim Koning ben ik mede-eigenaar van Haarlem Bijdeles, een van de oprichters van Examentraining Haarlem. Daarnaast geef ik les op de Universiteit van Amsterdam bij de studie Politicologie. Daar geef ik onder andere vakken over Internationale Betrekkingen. Hier leren studenten over de wereldsysteemtheorie, die leerlingen op middelbare school ook al moeten kennen voor hun eindexamen aardrijkskunde. Als ze het op de universiteit al lastig vinden, is het helemaal niet zo gek dat leerlingen op de middelbare school soms een extra training kunnen gebruiken! Het leuke aan aardrijkskunde is dat het gaat over mens en natuur en wat ze met elkaar te maken hebben. Misschien wel het belangrijkste onderwerp van deze eeuw... Maar niet altijd het makkelijkste. En daarom: Examentraining Haarlem 


Bas - Wiskunde 

Ik ben Bas van Os en als sinds 2000 docent wiskunde. Ik heb op verschillende scholen in de regio gewerkt (o.a. op College Hageveld en het ECL) en op dit moment werk ik alweer 6 jaar op het Stedelijk Gymnasium in Haarlem. Daar begeleid ik al jaren eindexamenklassen wiskunde A. Blijft altijd heel bijzonder om leerlingen naar de eindstreep te mogen helpen. In 2008 ben ik samen met een collega H2 Haarlem Huiswerkbegeleiding gestart. Een mooie combinatie met lesgeven want zo krijg je een beter inzicht in de problemen die leerlingen tegenkomen bij het oplossen van wiskundige problemen en kan je leerlingen helpen om op een hoger niveau te komen. Examentraining ligt eigenlijk weer in het verlengde van huiswerkbegeleiding. In een klein groepje werken we 1 of 2 dagen heel intensief en geef ik de leerlingen vaardigheden en vertrouwen mee om succesvol hun examens te maken. Dat is heel leuk en geeft veel voldoening.


Miek - Wiskunde

Nadat ik enkele jaren als bouwkundige bij een architectenbureau heb gewerkt, ben ik na een opleiding tot wiskundeleraar voor de klas beland. Een van mijn beste keuzes ooit, ik voelde mij als een vis in het water, waarbij ik vooral het contact met leerlingen het leukste vond en vindt. Na ruim 20 jaar voor de klas, waarvan de laatste 10 jaar op het Stedelijk Gymnasium, ben ik twee jaar geleden gestopt met lesgeven. Ik geef nu met veel plezier bijles en examentrainingen en zie daardoor gelukkig nog steeds veel leerlingen.

Verder geniet ik van de tijd die ik nu heb voor  mijn hobby’s beeldhouwen, wandelen, golfen, en van het heerlijke Franse leven.

Foto volgt.

Bedrijfseconomie: vacature