Onze werkwijze

Examentraining Haarlem en alle partners zijn ervan overtuigd dat persoonlijke begeleiding van leerlingen in hun examenjaar van grote waarde is. In het examenjaar wordt veel verwacht van de leerlingen: ze moeten kennis hebben van veel verschillende onderwerpen, gedisciplineerd kunnen plannen en werken én zelfstandig leren voor de SE's en eindexamens.

Het is niet vreemd dat leerlingen hier moeite mee hebben. Sommigen hebben moeite met plannen of missen inhoudelijke kennis bij een aantal vakken, anderen vinden het lastig om zelfstandig geconcentreerd te werken of weten niet goed hoe ze moeten leren. Op school hebben docenten vaak niet genoeg tijd om alle leerlingen individueel te helpen met deze vragen. Tijdens de SE-trainingen en eindexamentrainingen wordt hier wel uitgebreid aandacht aan besteed, waarbij de vragen van iedere individuele leerlingen worden behandeld en veel wordt geoefend met examenopgaven.

Het zelfvertrouwen van de leerlingen is van groot belang tijdens het examenjaar. Leerlingen die de SE's voldoende hebben gemaakt, goed hebben geleerd en veel hebben geoefend, gaan met zelfvertrouwen de eindexamens in. Zij zijn beter voorbereid en ervaren minder stress, waardoor ze betere resultaten halen. De juiste begeleiding kan een grote bijdrage leveren aan het zelfvertrouwen van de leerling. Hierbij kunt u denken aan persoonlijke coaching en ook ontspanningsoefeningen.

Examentraining Haarlem kiest voor een persoonlijke benadering waardoor er hard gewerkt kan worden in een prettige, positieve sfeer. Wat Haarlem Bijdeles, Spring Huiswerk en Coaching en H2 Huiswerkbegeleiding Haarlem in Examentraining Haarlem bij elkaar heeft gebracht, is een gedeelde passie voor de leerlingen. Met deze aanpak begeleiden wij graag ook úw kind op weg naar het diploma.